Fritid

Jakt, fiske och friluftsliv är de stora fritidsintressena.

Men även sporter som fotboll, orientering, skidor och innebandy är viktiga inslag i vardagen. Åmot var i fotbollens division tre under åren 1971-1973 och spelade på Åvallens fotbollsplan.

På gångavstånd från centrum finns ett spårsystem med elljusspår (1,5-3 km) som är mycket populärt året om bland åmotsbor i alla åldrar. Vintertid körs spåren för klassiskt och fristil upp så fort det snöat och många gånger har Åmot bland de finaste spåren i länet. Skid- och motionsspåren är på 5, 8 och 10 km.

Dessutom har vi skjutbanor, 300 m bana, älg, hare, korthåll och trappskytte.

Husvagnscamping. 1971 bildades en Husvagnsförening i Åmot, den bedrivs av medlemmar som en ideell förening. Vi hälsar gärna campinggäster välkommen att gästa oss, vi erbjuder även sommar och vintersäsongplatser då campingen är öppen året runt. Vi har en sanitäranläggning med både herr och damtoaletter med dusch möjligheter. Ett samlingsrum med tillgång till telefon och kok möjligheter , diska kan man göra både inomhus och utomhus. Mer information lämnas av Veikko Heikkilä 026-351 46 säkrast kvällstid.

Bunges kapell är Åmots kulturhus. Konst- och fotoutställningar, försäljning av hemslöjd, kaffeservering.

I Åmot ligger Masugnsbadet med ett av de renaste badvattnen i Gästrikland. Urgrävd grusplan för Beach Volley. En naturstig är dragen runt badet och den följer delvis den gamla malmvägen från Vintjärns gruvor.


I avsnittet länkar hittar du en del närliggande utflyktsmål.